Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Uluslararası İlişkiler Teorileri Serisi 2: Realizm- Tarık Oğuzlu

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Realizm

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen Uluslararası İlişkiler Teorileri Serisinin ikinci bölümünde Prof. Dr. Tarık Oğuzlu “Realizm” konusunu açıkladı.

Podcast’i dinlemek için:


Tarık Oğuzlu, Prof. Dr., Antalya Bilim Üniversitesi

Tarık Oğuzlu, Antalya Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesidir. Birinci yüksek lisans derecesini 1998’de Bilkent Üniversitesi’nden, ikinci yüksek lisans derecesini ise 2000’de London School of Economics’ten almıştır. 2003 yılında da doktora derecesini Bilkent Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Oğuzlu’nun çalışma alanları arasında Uluslararası İlişkiler teorileri, transatlantik ilişkiler ve NATO, Avrupa Birliği dış, güvenlik ve savunma politikaları, Ortadoğu, Türk-Yunan ilişkiler, Kıbrıs sorunu ve genel olarak Türk dış politikası yer alıyor.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

Senem Görür, Kadir Has Üniversitesi

Senem Görür, 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Görür, 2019 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden lisans derecesini aldı. Görür, lisans eğitiminden sonra çalışmalarına Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans anabilim dalında devam etmektedir. Görür, akademik çalışmalarının yanı sıra şu an Medyascope TV’de muhabir olarak çalışmaktadır. Medyascope TV’de ağırlıklı olarak dış haberler ile ilgilenen Görür, Spektrum adında haftalık bir podcast hazırlayıp, sunmaktadır. Görür’ün ilgi alanları arasında Türkiye siyasi hayatı ve siyasal iletişim bulunmaktadır.

İlginizi çekebilir...
Popülist İktidarlar Pandemiyi Atlatacak mı? – Seda Demiralp