Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Tez Konuşmaları: Avrupa Birliği’nin Çerçevesinde Ontolojik Güvensizlik: Türkiye İkili İlişkileri Vakası – Nasuh Sofuoğlu

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleşen “Tez Konuşmaları” adlı podcast serimizin ikinci bölümünde, Dr. Nasuh Sofuoğlu’nun doktora tezi olan “Avrupa Birliği’nin Çevresinde Ontolojik Güvensizlik: Yunanistan-Türkiye İkili İlişkileri Vakası”nı konuştuk.


To listen Podcast:


Nasuf Sofuoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Nasuh Sofuoğlu lisans eğitimini 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler programında ve yüksek lisansını 2015 yılında University of Sussex’te Uluslararası İlişkiler programında ve doktorasını 2022 yılında Kadir Has Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde Dr. Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. İlgi ve çalışma alanları Uluslararası İlişkiler Teorileri, Ontolojik Güvenlik Çalışmaları ve Güvenlik Çalışmalarıdır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

Senem Görür, Kadir Has Üniversitesi

Senem Görür, 1996 yılında İstanbul’da doğdu. Görür, 2019 yılında İstanbul Okan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden lisans derecesini aldı. Görür, lisans eğitiminden sonra çalışmalarına Kadir Has Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans anabilim dalında devam etmektedir. Görür, akademik çalışmalarının yanı sıra şu an Medyascope TV’de muhabir olarak çalışmaktadır. Medyascope TV’de ağırlıklı olarak dış haberler ile ilgilenen Görür, Spektrum adında haftalık bir podcast hazırlayıp, sunmaktadır. Görür’ün ilgi alanları arasında Türkiye siyasi hayatı ve siyasal iletişim bulunmaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Türkiye-AB İlişkilerinde Yeniden Üst Düzeyli Diyalog: Umutlu Olmak Mümkün Mü? Ne İçin ve Ne Ölçüde? - Sanem Baykal

Uzun bir aradan sonra Türkiye’nin Gymnich’e katılımı - Çiğdem Üstün

Zaman Kapsülü: Erol Manisalı, İsmail Cem ve Mehmet Ali Birand’ın Gözünden Türkiye AB İlişkileri - Mehmet Ali Tuğtan

Avrupa Birliği – Türkiye İlişkilerinde Ortak Çıkarlar- Çiğdem Üstün

İlginizi çekebilir...
Türkiye-İsrail İlişkileri Karşılarındaki Zorlu Dönemeçlere Dayanabilecek mi? – Karel Valansi