Paradigma PodcastsSöyleşiler / Interviews

Yeşil Konuşmalar – 3: Politik Ekoloji ve İklim Hareketi

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin üçüncü bölümünde Groningen Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ethemcan Turhan ile “Politik Ekoloji ve İklim Hareketi” konulu bir yayın gerçekleştirdik.


Podcast’i dinlemek için:


Dr. Ethemcan Turhan, Groningen Üniversitesi

Ethemcan Turhan, Groningen Üniversitesi, Mekansal Bilimler Fakültesi’nde çevresel planlama alanında öğretim üyesidir. 2016-2020 arasında İsveç Kraliyet Teknoloji Enstitüsü (KTH), Bilim, Teknoloji ve Çevre Tarihi Bölümü, Çevresel İnsani Bilimler Laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır. Ana araştırma alanları iklim adaleti ve enerji demokrasisinin kesişiminde bulunmaktadır. Ampirik olarak Türkiye’deki çevre hareketleri ve göç üzerine odaklanmaktadır. Akademik çalışmaları Frontiers in Energy Research, Applied Energy, Energy Research and Social Science, Turkish Studies, Sustainability Science, WIREs Climate Change, Global Environmental Change, Ecological Economics, Capitalism Nature Socialism, New Perspectives on Turkey, and Journal of Political Ecology dergilerinde yayımlanmıştır. Yakın zamanda, Routledge tarafından basılan Transforming Socio-Natures in Turkey: Landscapes, State and Environmental Movements adlı kitabın ortak editörlüğünü yapmıştır. (Routledge Environmental Humanities Series, 2019).

Sezen Kaya-Sönmez, Doktora Adayı

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

İlgili Yazılar / Related Papers

Shifting Sands: Global Challenges and Turkey in 2025 - Mehmet Öğütçü

Escalation management: Putin-style, Ukraine-challenged, and NATO-pursued - Pavel K. Baev

Part II: Why Do Countries Fragment? - Mehmet Öğütçü

The Nexus Between Local Government, Organizational Justice and Gender - Melis Arıksoy

İlginizi çekebilir...
One Year of the Full-Scale Russian Invasion of Ukraine: How a Small Country Has Ruined a Great Russia Myth – Yevgeniya Gaber