Panorama

Tez Konuşmaları: Zayıf Devletin Güvenliği: Modern Etiyopya Örneği

Okuma Süresi: 2 dk.

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen Tez Konuşmaları” podcast serimizin bu bölümünde Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Araştırma Görevlisi Doktor Ahmet Göksel Uluer ile “Zayıf Devletin Güvenliği: Modern Etiyopya Örneği” başlıklı doktora tezini konuştuk.

Podcast’i dinlemek için:


Dr. Ahmet Göksel Uluer, Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapan Araştırma Görevlisi Arş. Gör. Dr. Ahmet Göksel Uluer, akademik kariyerine Ankara Üniversitesi’nde lisans eğitimiyle başlamıştır. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Afrika Çalışmaları üzerine tamamlayan Uluer, doktorasını ise Uluslararası İlişkiler alanında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapmıştır. Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görev yapan Arş. Gör. Dr. Ahmet Göksel Uluer, uluslararası ilişkiler ve siyasi tarih alanında çalışmaktadır. En son 2023 yılında “Dynamics, Norm and Conjuncture: Comparing Two Different Independence Agendas of Eritrea Experienced Forty Years Apart”, “Sarmaşık Filminin Zayıf/Başarısız Devlet ve Rejim Güvenliği Kavramları Çerçevesinde İncelenmesi,” ve “External Involvement and Tigray War of Ethiopia (2020-2022)” başlıklı makaleleri yayımlanmıştır.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.