Yeşil Konuşmalar – 8: Ekoloji ve Çevrenin Sesi / Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı 2023 – Bulut Bagatır

Panorama ve Paradigma işbirliğinde gerçekleştirilen “Yeşil Konuşmalar: Ekoloji ve Çevrenin Sesi” serisinin sekizinci bölümünde İklim Haber’den Bulut Bagatır ile “Türkiye’de İklim Değişikliği Algısı 2023” araştırmasını konuştuk.


Podcast’i dinlemek için:


Bulut Bagatır, İklim Haber

Ege Üniversitesi, Gazetecilik bölümünden 2012 yılında bölüm birinciliği ile mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca çeşitli dergilerde editörlük yaptı. Üniversitenin ardından ABD’de sinematografi eğitimi aldı. Türkiye’de döndükten sonra Ernst & Young ve Mynet’te finans editörlüğü görevini üstlendi. Ekim 2017’den itibaren EKOIQ dergisinde ve İklim Haber adlı internet sitesinde editörlük görevine devam ediyor. İklim Haber’in KONDA Araştırma ile beraber 6 senedir yürüttüğü Türkiye’de İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları raporlarının yazarları arasında. Bunun yanı sıra kömür üzerinde çeşitli raporlar, yazılı ve video haberler hazırlıyor. Galatasaray Üniversitesi Medya ve İletişim Yüksek Lisans programına devam ediyor.

Sezen Kaya-Sönmez, Kadir Has Üniversitesi

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

Erman Ermihan, Kadir Has Üniversitesi

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.