Paradigma PodcastsSöyleşiler / InterviewsTÜRKİYE / TURKEY

Yeşil Konuşmalar – 9: Ekoloji ve Çevrenin Sesi / Türkiye’de İklim Güvenliği Algıları: İklim Değişikliğinin Adil Güvenlikleştirilmesine Doğru – Doç. Dr. Başar Baysal

Okuma Süresi: 2 dk.
image_print

Bu bölümde konuğumuz, daha önce de kanalımıza katılarak değerli bilgilerini bizlerle paylaşmış olan Doç. Dr. Başar Baysal. Ankara Bilim Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren ve 2023/24 Mercator-İPM Araştırmacısı olan Başar Hocamız, ‘Türkiye’de İklim Güvenliği Algıları: İklim Değişikliğinin Adil Güvenlikleştirilmesine Doğru’ başlıklı yeni raporunun bulgularını bizlerle paylaştı.

Podcast’i dinlemek için:


Dr. Başar Baysal, Ankara Bilim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Uluslararası İlişkiler alanında doçent doktor olarak görev yapmaktadır. 2007 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olmuş ve 2019’da TSK’dan emekli olana kadar Kosova, Bosna-Hersek, İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Hakkâri ve Kuzey Irak gibi bölgelerde takım ve bölük komutanı olarak görev yapmıştır. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden yüksek lisans derecesi alan Dr. Baysal, 2017 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktorasını tamamlamıştır. Araştırma alanları arasında Eleştirel Güvenlik Çalışmaları, Barış ve Çatışma Süreçleri, Çevresel Güvenlik, Latin Amerika Çalışmaları, Güvenlikleştirme Teorisi, Savaş Ekonomileri ve Organize Suçlar bulunmaktadır. Dr. Baysal, 2020-2021 yıllarında Kolombiya’daki Rosario Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırmacı olarak görev yapmış ve Kolombiya barış sürecinin uygulanması üzerine saha çalışmaları yürütmüştür. 2023-2024 yıllarında Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nde Türkiye’deki İklim Güvenliği Algıları üzerine bir araştırma projesi gerçekleştirmiştir. Dr. Baysal, “Securitization and Desecuritization of FARC in Colombia: A Dual Perspective Analysis” başlıklı kitabın yazarıdır ve makaleleri Peacebuilding, International Relations ve International Journal gibi dergilerde yayımlanmıştır.

Erman Ermihan, Kadir Has University

Erman Ermihan Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora öğrencisidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde aynı bölümde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans derecesi almıştır. Çalışma ve ilgi alanları arasında Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Türk Dış Politikası ve dış politikada kimlik ve duygular yer almaktadır.

Sezen Kaya-Sönmez, Kadir Has University

Sezen Kaya-Sönmez Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları çevre güvenliği, iklim güvenliği, iklim değişikliği ve Kopenhag Okulu’dur.

İlgili Yazılar / Related Papers

The Nexus Between Local Government, Organizational Justice and Gender - Melis Arıksoy

Arktik Siyaseti ve Bilim Diplomasisi - Mustafa Furkan Durmaz

Memory-Political Deterrence: Shielding Collective Memory and Ontological Security through Dissuasion - Karl Gustafsson and Maria Mälksoo

21. Yüzyılda Jeopolitik Kaos - Murat Dönmez

İlginizi çekebilir...
Arctic Security in the Context of International Law – Arda Özkan